Tärkeimmät asiat valmentajan valinnassa

Valmentajalla tarkoitan tietenkin tässä yhteydessä henkistä valmentajaa JA puhun täysin subjektiivisesta näkökulmastani 🙂

Ensimmäiseksi, valmentajaa valitessa minulle tärkein asia on aina ollut se, että valmentajani on tuntunut juuri oikealta tyypiltä minulle. Alusta asti. Kemioiden on kohdattava. Sen lisäksi odotukseni ovat seuraavanlaisia:

  1. Valmentaja ymmärtää sinun tapasi nähdä maailmaa ja valmentaa sinua siitä näkökulmasta, eikä omaan maailmankuvaansa perustuen.
  2. Valmentaja toistuvasti tarjoaa sinulle uusia näkökulmia ja oivalluksia, jolloin huomaat ja olet avoimempi useammille mahdollisuuksille.
  3. Hän on sitoutunut saamaan tuloksia aikaan kanssasi – tässä kyllä edellytetään myös sinun sitoutumista, sillä kukaan valmentaja ei voi tehdä asioita puolestasi ja tuottaa haluamiasi tuloksia sinulle – sinä vastaat tulosten saavuttamisesta, mutta valmentaja on se, joka edesauttaa sinua kulkemaan niitä kohti.
  4. Hän kohtaa sinut ihminen ihmisenä, tasavertaisena kanssakulkijana.
  5. Hyvä valmentaja uskoo sinuun silloinkin, kun et itse jaksa uskoa, ja pitää unelmasi elossa ja turvassa heikoimpinakin hetkinäsi.
  6. Valmentaja käy myös itse valmennettavana.

Ja vielä se, että valmentaja ei tarjoa yhtä ja samaa ratkaisua kaikille ja lupaa sen olevan ainoa toimiva ratkaisu kaikkeen, sillä se ei ole millään mahdollista! Sellaisesta tyypistä pysyisin kaukana.

Miten sinä olet oman valmentajasi valinnut?