Miten ympäristösi vaikuttaa elämääsi?

Oletko koskaan huomannut millainen merkitys ympäristöllä on sinuun? Kuinka paljon ympäristö vaikuttaa omaan hyvinvointiisi? Niin fyysisesti kuin henkisesti?

Vietän tänä kesänä aikaa mummolan mökkimaisemassa meren äärellä ja nautin suuresti ympäristön kauneudesta – se tuntuu vuosienkin jälkeen aina vain koskettavan sisintäni. Nautin kauneudesta ja liitän sen usein luontoon. Kun ympäröin itseni kauneudella, toimin automaattisesti ihan eri tavalla. Kaikki tuntuu jotenkin helpommalta. Jos minusta tuntuu, että olen jumissa tai että en saa jotain asiaa tehtyä, kiinnitän hetkeksi huomioni fyysiseen ympäristööni. Muuttamalla vain yhtäkin pientä yksityiskohtaa, saan usein inspiraation jatkaa ja ajatukseni virtaa jälleen vapaammin. Kauneus resonoi sisälläni ihan eri taajuudella kuin jumissa oleminen. Ja virittäytymällä jälleen kauneuden taajuudelle, on helpompi toimia.

Valmentajakollegaani, ja rakasta ystävääni, Tinka Kuusiota, lainatakseni, me ihmiset olemme siitä onnellisia, että voimme valita ympäristön, jossa elämme, toisin kuin puut, jotka ovat sidottuja yhteen paikkaan.

Millaisessa ympäristössä sinä valitset elää? Mitä voit tehdä tehdäksesi ympäristöstäsi vieläkin paremman?

Ympäristö on lisäksi muutakin kuin ulkoinen ympäristö, se on myös ihmiset, joiden kanssa valitset viettää aikaa. Ympäröin mahdollisimman paljon itseni ihmisillä, joiden kanssa tunnen oloni hyväksi – näemme asioita samankaltaisella tavalla tai jaamme kiinnostuksen elämää kohtaan (vaikka katsontakantamme olisivatkin erilaisia). Valitsen kenen kanssa vietän aikani – valitsetko sinä?

Joskus kuitenkin on tilanteita, jolloin on vietettävä aikaa myös sellaisten ihmisten kanssa, joiden seurassa ei varsinaisesti viihdy. Tällaisia tilanteita varten olen huomannut seuraavien asioiden olevan avuksi:

  • kiinnitä huomiosi siihen mitä yhteistä sinulla toisen kanssa on – yhteisen tekijän löytäminen luo samankaltaisuuden tunteen ja tilanne helpottuu
  • asetu hetkeksi toisen asemaan ja huomaa miltä elämä siitä näkökulmasta näyttää – mitä laajempi oma näkemyksesi on, sitä joustavampi olet ja sitä helpompi sinun on ymmärtää toisia
  • mieti mikä hyvä tarkoitus toisen ehkä ärsyttävälläkin toiminnalla on, tai voisi olla.

Lisäksi, lasken ympäristöön mukaan myös oman sisäisen maailman – omat ajatuksesi sekä tavan, jolla itsellesi puhut. Millainen on sinun sisäinen ympäristösi? Miten puhut itsellesi? Entä millaisten ajatusten uskot olevan totta? Sisäinen ympäristösi, ajatuksesi, voivat joko rajoittaa elämääsi tai avartaa sitä. Sisäisen ympäristösi osalta huomioi ainakin

  • miten puhut itsellesi ja
  • millaisten ajatusten uskot olevan totta juuri sillä hetkellä.

Mieleiselle ympäristölle,
Paula