Se joksi tulet

Ajattelin ennen, että olen sellainen kuin olen ja en siitä muuksi muutu. Onnekseni en muuksi muuttunutkaan (vaikka olisihan sekin voinut olla mielenkiintoista), mutta ajatukseni muuttumisesta on muuttunut. Olen huomannut, että muutun itse asiassa koko ajan. Jokainen kohtaaminen vaikuttaa minuun tavalla tai toisella – joskus niin, että olen asiasta täysin tietoinen, joskus täysin tietämätön, joskus jotain niiden väliltä. Mutta huomaan muuttuvani koko ajan. Ajatusten tasolla.

Tämän seurauksena vertaan nykyään itseäni ja toimintaani siihen, miten olen aiemmin toiminut, ajatellut ja millainen olen niiden seurauksena ollut. Kun vertaa itseään itseensä, on oma kehitys ja muutos helpompaa huomata. Mahdolliset turhat ulkopuoliset paineet jäävät pois ja on paljon helpompi keskittyä tekemään omaa hommaansa. Tämä sama ajatus ohjaa myös liiketoimintaani – kilpailen liiketoiminnassanikin vain itseni kanssa, sillä kukaan toinen ei voi tehdä sitä mitä teen samalla tavalla. Kuten en minäkään osaa tehdä sitä mitä joku toinen tekee samalla tavalla kuin he sen tekevät. Näin ollen en voi myöskään kilpailla heidän kanssaan, eivätkä he minun kanssani. Teemme jokainen omaa juttuamme, omalla tavallamme, ja jokaisella meillä on ainutlaatuiset voimavaramme. Jolloin näen muut toimijat potentiaalisina yhteistyökumppaneina. Meillä kaikilla, ihan jokaisella, on jotain annettavaa toisillemme, ja yhdessä olemme jotain paljon enemmän kuin kukaan yksinään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki pitäisi tehdä yhdessä toisten kanssa – niin liiketoimissa kuin muutenkaan.

Vielä siitä muutoksesta. Se mitä muutos on minulle mahdollistanut on se, että saavutan enemmän haluttuja tuloksia. Kun ennen ajattelin muutoksen olevan enemmän tai vähemmän huono juttu, en kiinnittänyt huomiota siihen millaisia tuloksia elämässäni saavutan. Uskoin silloin myös, että en voi juuri vaikuttaa niihin tuloksiin. Nyt ihmettelen, että kuka muu niihin olisi vaikuttanut, jollen minä. Varmaan se muu, joksi en muuttunut. Nyt kuitenkin koen, että se mihin uskot, ja mitkä arvosi ovat, ohjaavat toimintaasi, vaikuttaen siihen mitä tuloksia saat aikaan. Ja saavutusten ei tarvitse tarkoittaa jotain suurta ja ihmeellistä, vaikka joskus niitäkin, vaan jokainen toimintasi johtaa johonkin tulokseen. Nyt vain on aika kiinnittää huomiota siihen millaisia tuloksia haluat saavuttaa.

Sillä saavuttamasi tuloksethan vaikuttavat jälleen siihen mihin uskot, eikö vaan? Eli jos saavutat jotain sellaista, jota et aiemmin olisi uskonut mahdolliseksi, muuttaa se sitä mitä uskot siitä hetkestä eteenpäin – sitä mitä uskot itsellesi mahdolliseksi tulevaisuudessa. Jolloin se jälleen vaikuttaa siihen miten toimit ja millaisia tuloksia tulet saavuttamaan. Joka jälleen voi muuttaa sitä mihin uskot. Näin ajatellen, voisiko se, joksi tulet, ollakin paljon arvokkaampaa kuin se mitä saat?