Ajatusleikki – osa 1

Mitä jos menneisyyttä ei olisikaan olemassa? Tai mitä jos se olisikin olemassa vain omassa mielessäsi? Ei ulkopuolellasi, mitään mitä voisi koskettaa, vaan ainoastaan sisälläsi – mielessäsi, koostuen omista ajatuksistasi. Entä jos itse voisit päättää millaisen voiman sille antaisit ja miten se sinuun vaikuttaisi? Antaisitko sille silloin mitään voimaa tai vaikutusta? Antaisitko sen vaikeuttaa elämääsi tässä hetkessä? Tai rajoittaa? Estää sinua tekemästä jotain, mitä haluaisit? Se, että menneisyys olisi olemassa vain omassa mielessäsi ei tietenkään tarkoita sitä, että sitä ei olisi joskus tapahtunut. Mutta juuri tässä ja nyt, menneisyyttä ei ole. On vain tämä hetki. Ja omat ajatuksesi siitä, mitä menneisyydessäsi on tapahtunut. Miksi siis antaa sille mitään sellaista valtaa, joka voisi negatiivisesti vaikuttaa elämääsi tässä ja nyt?

Meillä on vain tämä hetki tässä ja nyt – miksi emme nauttisi siitä enemmän?