Pidä hauskaa!

Osallistuin viime viikolla NLP Master Practitioner –kurssille päästen harjoittamaan mieleni joustavuutta kohti uusia äärimmäisyyksiä. Kurssi kesti yhdeksän päivää. On jännä, kuinka toisaalta tuntuu, että kurssi olisi kestänyt monia viikkoja, ja toisaalta taas aika kului kuin siivillä. Ihan ensimmäiseksi, olen kiinnostunut tutkimaan kuinka huikeita asioita voimmekaan saada aikaan käyttämällä mielemme todellista potentiaalia entistä monimuotoisemmin. En malta odottaa, että pääsen hyödyntämään oppimaani tulevissa valmennuksissa! Sitten, asia, jonka sanoisin vaikuttaneen suuresti siihen, miten kurssin koin, oli siellä olevat ihmiset. Aivan huikeita tyyppejä! Nautin sanoinkuvaamattoman paljon saadessani viettää aikaa niin mahtavien ihmisten parissa niin mahtavissa fiiliksissä! Ja tähän liittyy kolmas asia, nimittäin se, että kurssilla oli hauskaa! Mikä mahtava mielentila uuden oppimiselle.

Jos minulta nyt kysyttäisiin, että mitä NLP kurssilla oikein tehdään, sanoisin, että siellä pidetään hauskaa! Hauskanpitämisen lomassa opin uskomattoman paljon – omasta mielestäni. Yliopisto-opintojen jälkeen opin pois tavanomaisesta pänttäämisestä, joka minulle silloin merkitsi sitä, että asioita opetellaan ulkoa kirjoista lukemalla ja sitten ne voidaan luetella ja laittaa järjestykseen, useimmiten tilanteessa, jota kutsutaan kokeeksi. Kävimme tälläkin kurssilla läpi kokonaisuuksia, aihealueita, joihin liittyi useita yksityiskohtia, jotka pitäisi muistaa. Hmm. Ajattelin. Olin hetken kauhuissani, että mitähän kurssista tuleekaan. Päästettyäni irti tästä ajatuksesta, pystyin keskittymään harjoitteluun. Ja harjoittelimme paljon! Ja se oli hauskaa! Ja kurssin lopulla huomasin, että osasin luetella ja laittaa osia järjestykseen muodostaakseni kokonaisuuksia! Jopa kokeessa. Ilman kirjojen ulkoa pänttäämistä. Yes! Se oli tapahtunut kuin itsestään! Siitä seuraa, että uusi tapa päntätä = pitää hauskaa! En tiedä oliko tämä Ilkan, kurssimme vetäjän, tarkoitus, mutta minä olen ylettömän tyytyväinen! Näillä mennään kohti hauskempaa tulevaisuutta 😉