english

Olen elämän koulusta nauttiva nainen ja oman tien kulkija. Yhdistän intohimoisesti kaikkea oppimaani ja rakennan niistä oman näköistä elämääni, vaikka toisinaan tuntuisikin helpommalta kulkea muiden valitsemia polkuja. Minulle tärkeitä asioita lasteni ja läheisteni lisäksi ovat hyvinvointi, luontainen tapa toimia ja elämästä nauttiminen. Meillä on tässä ja nyt vain tämä hetki, miksi emme nauttisi siitä enemmän? Mitä jos kysymys onkin siitä kuinka paljon hyvää oloa olet valmis kestämään? Tämä ei kuitenkaan suinkaan tarkoita, että niin kutsuttuja huonompia tunteita olisi syytä vältellä. Ei, se ei tarkoittaisi elämästä nauttimista, se olisi pakoon juoksua.

”Mitä jos kysymys onkin siitä kuinka paljon hyvää oloa olet valmis kestämään?”

Muutamia elämääni vaikuttaneita kokemuksia.

  • Mummoni tapa hivellä selkääni ja saada oloni tuntemaan hyväksi ja turvalliseksi, vaikka mitä olisi tapahtunut. Toimii edelleen ja on todella kätevää pyytää miestäni hivelemään selkääni aina kun tuntuu, että kaipaan turvallisuuden tai hyvänolon tunnetta elämääni (varsinkin, jos olen erityisen herkkänä). Se on taivaallista!
  • Yhdysvalloissa viettämäni vuosi lukion jälkeen oli yksi elämäni opettavimmista kokemuksista aikuisuuden kynnyksellä. Opin löysäämään pipoani elämän ja elämisen suhteen ja nauttimaan enemmän siitä mitä elämällä on annettavana. Joskin paluu takaisin oli ehkä vielä opettavaisempi – oli sopeuduttava takaisin ympäristöön, jossa lähes kaikki oli pysynyt ennallaan, kun taas oma näkemys maailmasta oli muuttunut niin paljon. Huomasin kuitenkin oppineeni ensimmäisestä kokemuksesta jotain palatessani myöhemmin vuoden opintojen jälkeen Iso-Britanniasta.
  • Esikoiseni syntymä, joka laukaisi harvinaisen maksasairauden ja josta selvittyäni kuulin, että se oli niin sanottu ’läheltä piti’ –tilanne. Olen onnellinen, että elän. Tapahtuma ja sen jälkeinen aika muuttivat oikeastaan koko elämäni. Heräsin ja huomasin kuinka omilla ajatuksillani, sanoillani ja teoillani vaikutan jatkuvasti elämääni, paljon suuremmassa määrin kuin olin aiemmin tajunnutkaan. Ja sillä tiellä jatkan. Varoituksista huolimatta saimme vielä kaksi lasta lisää, sillä uskoin vahvasti, että kaikki oli tapahtunut havahduttaakseen minut hereille. Ja koska olin herännyt, en tarvinnut enää toista herätystä. Kunnes.
  • Nuorimmaiseni alta puolivuotiaana läpikäymä leikkaus, joka uudelleen pysäytti miettimään elämän arvoja. Leikkausta edeltävänä aikana mahdollisia vaihtoehtoja prosessoidessani ymmärsin, että onnellisuuteni ja hyvinvointini eivät ole riippuvaisia ulkoisista tekijöistä tai olosuhteista, edes lapsistani, vaan olen niistä vastuussa täysin itse. Yhtä aikaa sekä äärimmäisen kamala että helpottava kokemus. Uudenlainen vapaus astui elämääni.
  • Oman yrityksen perustaminen oli sekä inspiroiva että lamauttava kokemus. Yrittäjäksi ryhtyessäni tulin haastaneeksi oman uskomusjärjestelmäni menestymisen suhteen. En myöskään ollut tajunnut kuinka suuri merkitys elämässäni oli ollut turvallisuudella ja varmuudella. Asetin siis itseni aika kinkkiseen tilanteeseen :D Vasta kun aloin työskennellä nykyisen valmentajani kanssa lähes vuosi yrittäjäksi ryhtymisen jälkeen, minulle alkoi avautumaan mistä oikein oli kyse – että olin vain taistellut ja puskenut omia uskomuksiani vastaan ja siksi kaikki tuntui niin erityisen hankalalta alussa. Kun tunnistaa oman luontaisen tavan toimia ja rakentaa muun muassa yritystoimintansa sen ympärille, menestys on luonnollinen seuraus. Tämä aihe onkin ollut yksi intohimoni aiheista työskennellessäni asiakkaiden kanssa. Kaikkea toimintaa edeltää aina ensin ajatus, joten miksei heti ensimmäisenä pysähdytä ja tehdä tarkoituksenmukaisesti ajatustyö, josta sitten jo automaattisesti seuraa tarkoituksenmukaisempi toiminta? Kyse on niin paljon enemmästä kuin pelkistä strategioista ja taktiikoista. Kyse on muun muassa elämäntavasta ja tunteista, joita haluaa päivittäin tuntea, tavasta, jolla omaa elämää haluaa elää. Ja toiminnan rakentuessa niiden ympärille kaikilla elämän osa-alueilla ei tarvitse miettiä kuinka tasapainoittelisi niiden välillä.

”Kaikkea toimintaa edeltää aina ensin ajatus – mitä jos heti ensimmäisenä tehtäisiin tarkoituksenmukainen ajatustyö, josta jo automaattisesti seuraisi tarkoituksenmukaisempi toiminta?”

Taaksepäin katsottuna olen aina mennyt suoraan kohti seikkailuja, jotka ovat minua vetäneet puoleensa, sen kummemmin miettimättä mitä niiden jälkeen tapahtuisi tai mihin ne johtaisivat. Totta kai tunnen välillä olevani hukassakin (kysykää vaikka lähimmäisiltäni), mutta yleensä katseeni on eteenpäin. Työuralla se on johdattanut minua kotikaupunkini paikallislehden asiakaspalvelusta kansainväliseen yrityksen johdon assistentiksi ja myöhemmin markkinointispesialistiksi ja siitä edelleen henkiseksi valmentajaksi. Olen lukion jälkeen suorittanut suurimman osan kaupallisista opinnoistani, niin tradenomin kuin maisterin tutkinnon osalta, englannin kielellä ja nautin suuresti siitä, että saan edelleen käyttää sitä jatkuvasti. Haluaisin jonain päivänä puhua yhtä sujuvasti useampaakin vierasta kieltä.

Valmentajaksi kouluttautuessa päätin alusta asti, että haen oppini vain alani parhailta valmentajilta, jotka elävät kuten opettavat. Olen päässyt sen myötä mukaan upeisiin seikkailuihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Seikkailujen välillä minut yleensä löytää kotoa lasten kanssa touhuamasta, tiskirätti kädessä kulkemasta, sohvannurkasta lukemasta tai muuten vain kotielämästä nauttimassa. Viihdyn myös ulkona. Olen alkanut miettimään, että mitä jos kysymys ei olekaan siitä kuinka paljon elämässä tekee töitä haluamiensa asioiden eteen, vaan ennemmin siitä kuinka vähän niitä vastustaa tapahtumasta. Sillä ainoa työ, joka jokaisen on tehtävä, on työ itsensä kanssa – ja kaikki muu seuraa kuin itsestään.

”Mitä jos kyse ei olekaan siitä kuinka paljon töitä tekee haluamiensa asioiden eteen, vaan siitä kuinka vähän niitä vastustaa tapahtumasta?”

 

 

9.1.2018 Yle Aamu-tv: Miten pitää kiinni uudenvuodenlupauksista?

Menestysvalmentaja Paula Immo antoi vinkkejä siihen miten tavoitteessaan olisi helpompi pysyä

 

8.1.2018 Anna: Asiantuntija kertoo, mitä uudenvuodenlupausten sijaan kannattaisi tehdä

Henkinen valmentaja Paula Immo neuvoo, mitä kannattaa tehdä, jotta elämänmuutos onnistuu

 

24.11.2017 Anna: Asennetta muuttamalla voit muuttaa koko elämäsi - 4 askelta muutokseen

Henkinen valmentaja asenteen voimasta: "Kaikki, mitä elämässä on tai mitä siitä puuttuu, on seurausta omasta asenteesta"

 

19.6.2017 Supla: Rakkauden kesä 2017! Miten rakastua uudelleen samaan kumppaaniin?

Oululainen henkinen valmentaja Paula Immo sanoo, että parisuhteessa kummankin vastuulla on oma 100 prosenttiansa

 

26.12.2016 Radio Nova: Miten selvitä joulusta perheen kanssa?

Henkinen valmentaja Paula Immo kertoo kuinka selviytyä joulusta perheen kanssa

 

9.12.2016 Radio Suomipop: Älä tukahduta tunteitasi

Henkinen valmentaja Paula Immo opastaa pääsemään yli pettymyksistä

 

9.12.2016 Radio Suomipop: Näin vältät ilmiriidan

Henkinen valmentaja Paula Immo opastaa kuinka vältät ilmiriidan

 

9.12.2016 Radio Suomipop: Henkinen valmentaja Paula Immo opettaa unelmien toteuttamista

 

5.12.2016 Yle uutiset: Soimaatko itseäsi pienistäkin kömmähdyksistä? Ei kannata, teet hallaa parisuhteellesi

Henkinen valmentaja Paula Immo antaa pettymyksen tunteessa vellovalle selkeät ohjeet

 

10.11.2016 Radio Nova: Kuinka selvitä pettymyksistä

Henkinen valmentaja Paula Immo kertoo kuinka päästä yli pettymyksistä

 

Paula Immo | 040 737 2636 | valmennus@paulaimmo.fi        © Paula Immo 2018 | Suunnittelu: DesignDelight

Liity postituslistalleni: